Това е заявила народният представител от Казанлък Донка Симеонова след среща с граждани в приемната й в града на розите, съобщава Областният съвет на БСП - Стара Загора.

Да се предвидят ефективни мерки за безопасно поведение в интернет и по пътищата, са призовали родители пред депутата Донка Симеонова и общински съветници от БСП-Лява България в Казанлък. „Предизвикателствата са много пред учениците и както от родителите, така и от училището, и от българските институции зависи защитата на децата ни”, споделиха родители на гимназисти с оглед въвеждане на нови правила и строг контрол. „Необходимостта от психолог и педагогически съветник в училище е крещяща, както и от добре квалифицирани ресурсни учители, за да се реализира истинско приобщаващо образование”, са коментирали учители и родители с казанлъшката народна представителка.

„Безспорно динамичната среда и глобалната мрежа, в която децата днес се движат и същевременно търсят знание и забавление, има нужда от нови мерки и контрол”, смята Симеонова, цитирана от Областния съвет на партията. Според нея, са необходими общи усилия на трите министерства - на образованието, на вътрешните работи и на транспорта, информационните технологии и съобщенията, за спокойствието на семействата и училището.