Депутат- земеделец от Старозагорско клати Лявата коалиция

Земеделският Народен съюз "Александър Стамболйски", чийто лидер е избраният от Старозагорски избирателен район Спас Панчев, взе решение да напусне Лявата коалиция.

Това стана след висшия форум- Конгреса на Съюза.

Ллидерът на земеделците Спас Панчев за втори пореден път е депутат от региона в групата на БСП - Лява България.

Назад във времето именно неговата позиция, винаги на гарантирани избираеми места в депутатските листи, не веднъж е всявала напрежение в редиците на социалистите и другите техни коалиционни партньори.

Освен Панчев, който преди да стане депутат е бил заместник- министър на отбраната, в групата на социалистите в парламента има още един земеделец - това е Димитър Георгиев.

Като причина за напускането се посочва решението на земеделците да се явават самостоялно или в други формати на предстоящите избори.

Според заместник- председателя на БСп Кирил Добрев, "съдбата на двамата депутати-земеделци Спас Панчев и Димитър Георгиев ще бъде решена на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП, ръководството на парламентарната група и Съвета на коалицията в понеделник" .

Междувременно се появиха тези в публичното пространство, че Спас Панчев и неговите земеделци са всявали разкол в БСП, влизали са в местни колаборации с ГЕРБ и са гласували червени кметове там, където ги има.