БСП вади доктор срещу кмета на Стара Загора на изборите наесен

Д-р Стефан Шишков е кандидатът на БСП за кмет на Стара Загора на предстоящите местни избори. Той бе излъчен след гласуване, провело се по време на второто заседание на 47-та конференция на БСП-Стара Загора.

Седем са били конкурентите на д-р Шищков за позицията: Борис Боричев, Георги Гьоков, Иван Митров, Илка Петкова, Лазар Будаков, Стефан Шишков и Христо Христакиев.Повечето от тях обаче са си направили отвод.

Старозагорските социалисти са определили и листата за общински съветници. Водач е Валентина Бонева, лидер на местната им организация, следват Борис Боричев, Илка Петкова, Стефан Шишков, Мариана Пенчева, Мариус Кирков, Петър Влахов, Даниела Лекина, Сашко Лозанов, Бойчо Биволарски и други.

От казанлъшката партийна организация обявиха още преди месец, че техният кандидат за кмет ще стане ясен едва в края на август.

На форума си старозагорските социалисти приеха и Декларация против разполагането на тежка бойна техника в България. В документа се подкрепя позицията на Националния съвет на БСП против разполагането на тежка военна техника и военни части на САЩ на българска територияи се изразява остро несъгласие с поведението на президента и правителството, които "вземат решения зад гърба на народа и предават националните ни интереси".

Социалистите са категорични, че "не се нуждаем от външен – презокеански авторитет за определяне на източника на заплаха за мира ни и необходимото ни ниво на защита", както и че Русия не е военна заплаха за нас.