БСП Казанлък реди ново ръководство . ОБНОВЕНА!

БСП в Казанлък ще избира председател, общински партиен съвет и контролна комисия, на насрочена за 12 май общинска конференция. Това реши единодушно Националният съвет на БСП.

Това се налага ,след като в събота Националният партиен съвет на Столетницата е прекратил на заседанието си пълномощията на казанлъшкото ръководство, съобщиха официално от Областният съвет на партията .
С решението си на практика НПС на БСП отнема ръководните функции на избрания през лятото на миналата година председател на общинската организация на БСП в Казанлък бивш координатор от „Позитано“ 20 Станимир Стефанов.

Заседанието, проведено на 24 февруари, е разгледало организационното състояние на БСП в Града на розите. Изслушани са били както досегашният лидер Станимир Стефанов, така и Пламен Караджов, зам. областен лидер на БСП и Донка Симеонова, народен представител. Изслушан е бил и анализ и резултати от проверки и констатации, направени от Работна група, излъчена от националното партийно ръководство. Комисията е провела над 45 срещи и разговори в казанлъшките структури, взела участие в местните партийни събрания. Проверка е извършена и от Общопартийната контролна комисия, излязла преди две години с решение, неизпълнено и до настоящия момент.

До това се стигна след множество сигнали и жалби през 2016г. на социалисти и структури на БСП след неприемане на нови членове от националната кампания „Ела в БСП, за да създадем по-добро бъдеще” и недопускане на делегати на общинска конференция, строго охранявана и от социалисти.

Изборът миналото лято на Стефанов породи брожения и нови раздори и в без това раздиращата се от вътрешни противоречия местна организация на социалистите в Казанлък. Според запознати, въпросът с бъдещето на казанлъшката партийна организация стоял месеци наред на вниманието на Нинова, коят дойде в Казанлък заради тукашните вътрешно-партийни крамоли скоро след избора си за партиен лидер през май 2016.

Новият лидер на БСП Казанлък ще се избира на отчетно-изборна конференция на 12 май тази година. На форума ще бъдат приети и мерки за организационно укрепване на БСП-Казанлък, избор на представителства на всички органи по Устава на БСП, влючващ пълния цикъл.

Националното ръководство ще утвърди Работна група за активно участие, подпомагане и контрол при подготовката и провеждането на конференцията.

Междувременно рано тази сутрин Стела Кехайова- Председател на основна партийна организация, на клуба на жените – социалистки и член на Изпълнителното бюро на Общинския партиен съвет разпространи от свое име Отворено писмо до членовете на Националния съвет на БСП, в което дава своята гледна точка на отправените обвинения към лидера Станимир Стефанов. По думите на Кехайова, "така наречените проблеми в Казанлък далеч не са от избора на Станимир Стефанов за председател. Вътрешнопартийната опозиция, обособила се още през 2014-2015г. на практика се превърна в паралелна структура на БСП Казанлък".