В девет населени места от община Казанлък тази неделя, първи ноември,ще има балотажи. Те са основно между кандидати на ГЕРБ и БСП – Лява България. Има и села с балотажи между кандидат на ГЕРБ и на ДПС, или ББЦ и ГЕРБ. В три от населените места, в които партия ГЕРБ няма свои кандидат – кметове за балотаж, подкрепя независими кандидати и един от ПП „Зелена партия“. Разликите от първия тур между кандидатите са от десетки проценти до няколко бюлетини. Интересен ще е балотажът в най- новия български град Крън, където досегашния кмет на града, два мандата, Теменужка Люцканова се изправя срещу независимия кандидат Али Качан. Освен в Крън, балотажи ще има в селата Кънчево, Овощник, Черганово, Дунавци, Шейново, Горно Черковище, Средногорово и Ясеново. Съдебен полицай, социолог, бивш френски легионер, секретар на кметство, земеделски стопани, предприемачи, са професиите на кандидат-кметовете, участници в балотажите в община Казанлък.

Началото на изборния ден е както предната неделя, от 6 часа. Финалът в 19 часа. Освен в Община Казанлък, в неделя балотажи ще има в още 4 общини от област Стара Загора.

Спечелените кметски кресла в населените места до момента в община Казанлък са основно от представители на партия ГЕРБ. БСП-Лява България няма нито едно кметско място.