Жените отсрамиха спорта в една считана доскоро изцяло мъжка дисциплина – футбола. Това стана на възобновените след дългогодишно прекъсване заводски спортни състезания в „Арсенал“. Три отбора – два от цех 290 и един от цех 250 на Завод 1, се срещнаха в оспорвани двубои на едно от заводските игрища. В две полувремена през обедната почивка арсеналските момичета играха с много хъс, енергия и спортсменство.

Под вещото око на Петър Джигов от Завод 0, който е професионален футболен съдия от 30 години, трите отбора показаха майсторство и воля за победа. След двете изиграни срещи вторият отбор на цех 290 - с червени фланелки, извоюва победа с 2:0 над първия отбор от същия цех – със сини фланелки. Сините, въпреки сърцатата си игра, загубиха от отбора на цех 250 - със зелени фланелки, с резултат 2:0 за зелените. Така момичетата от първия отбор на цех 290 останаха трети. Поради нарастване на национално ниво на заразените с Ковид-19 в т.нар. четвърта вълна, и строгите противоепидемични мерки, които "Арсенал" винаги въвежда в такива ситуации, игрите се прекратяват. Класирането в дисциплината футбол-жени след изиграните срещи става: първо място заема вторият отбор на цех 290, втори е отборът на цех 250, трети е първият отбор на цех 290 - всички от Завод 1. В трите проведени дисциплини - волейбол жени, народна топка и футбол на малки врати, комплексен победител в Завод 1 са представителите на цех 290, които съгласно регламента на тези състезания ще получат награда от 200 лева.

Заводските игри бяха проведени със съдействието на организаторите по спортната дейност в заводите от структурата на „Арсенал“ и на главния спортен организатор към КНСБ Елена Замбакова. За тяхното подновяване в началото на месец август заслуга има председателят на синдикалната организация в предприятието Атанас Бозов. За отборите, участници в отделните дисциплини са предвидени парични награди в зависимост от спечеленото място, както и за комплексния победител в съответния завод.