От 8 декември 2021 г. временно се затваря за движение на МПС участъкът след кръстовището на бул. „Княз Александър Батенберг“ и бул. „Никола Петков“ (до ЛИДЛ) до кръстовището на бул. „Никола Петков“ и ул.„ Козлодуй“ (СБА) в посока север-юг - западното платно. Временната забрана за обществено ползване се въвежда от 08.12.2021 г. (сряда) до 10.12.2021г. (петък), включително от 08:00 часа до 16.30 часа.

Въвежда се временен режим на движение на МПС по обходните булеварди и улици: бул.„Княз Александър Батенберг“, ул.„Хаджи Димитър“, ул.„Граф Игнатиев“, ул.„Тракия“, ул.„Кенали“ и ул.„Козлодуй“ към съществуващата улична мрежа в гр. Казанлък.

През октомври месец Община Казанлък започна реконструкция на уличната настилка, прилежащите тротоарни площи и изграждане на велосипедна алея по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Алeксандър Батенберг“ до ул. "Козлодуй" по плана на гр. Казанлък. Участъците, по които е предвиден ремонт на пътното платно и прилежащите тротоари са:
- Западно трасе от кръстовището на бул.„Никола Петков“ с бул.„Александър Батенберг“ до началото на велоалея за с. Овощник.
- Източно трасе от пресечната точка на бул.„Никола Петков“ с жп прелез до началото на велоалея за с. Овощник.
- Изграждане на нова двупосочна велоалея (ширина 2,5 м) и подмяна на прилежащите тротоари по цялото трасе, с изключение на местата с вече подменена настилка.

Крайният срок за изпълнение на проекта е средата на месец януари 2022 г.

Обновленията са част от провежданите политики на Община Казанлък за изграждане на цялостна свързаност на велоалеите край Казанлък – от с.Овощник до новоизграждания туристически комплекс „Светът на траките“ в землището на град Шипка.