Започват местните конференции в БСП

Започват общинските конференции на БСП в Старозагорска област.

Първите конференции са през предстоящите почивни дни, сред тях е и на Казанлъшката организация на БСП. Общинският форум е утре, с начало 9,30 в камерната зала на ДК "Арсенал".

Над 4 000 социалисти в област Стара Загора имат право да участват в прекия избор за председател на БСП, съобщават от Областния пресцентър на партията.

Отчетно-изборната кампания в 11-те общински организации ще приключи на 15 март.

Най-голямата общинска организация - старозагорската, ще проведе заседание на 7 март. Предстои делегатите да дискутират организационно-политическото си състояние и да приемат мерки за повишаване на влиянието сред обществото.

Същевременно социалистите ще обсъдят дейността си от 2016-та година досега, ще изслушат отчетите на членовете на Националния и на Областния съвет на БСП, ще изберат нови общински ръководства, делегати за 50-ия Конгрес, ще направят предложения за членове на националните органи.

В заседанията на конференциите ще участват народните представители Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, които ще представят дейността си и на левицата в 44 НС за периода. Редовите социалисти ще избират за първи път пряко председател на партията на 26 април, а 3 май е датата, определена за втори тур.