От първи ноември е забранен риболова през тъмната част на денонощието, припомнят от ЦРОО. От Централната рибно-опазваща организация съобщиха, че нощния риболов на язовир „Копринка“ също е забранен според действащия закон в страната.
Сутрин след съмване, рибарите могат да залагат въдиците си във водоема, а вечер след 18:30 трябва да ги прибират, като единствен толеранс за ловене на територията на язовира може да се направи до 20 часа, споделят от ЦРОО.
От ЦРОО апелират, хората да спазват закона защото нарушителите ще трябва да си понесат последствията от неспазването на законите рамки и молят всички съвестните риболовци, които остават нощно време ако забележат някой техен колега да лови в тъмната част на денонощието да подадат сигнал за нередност към сеответните органи на реда.
„Идеята на ЦРОО е да опазим и увеличим рибния ресурс, а не да позволяваме на хората да си изнасят повече риба, а толеранс няма да има към нарушителите. Всеки, който е предупреден веднъж, за риболов през тъмната част на денонощието и си позволява да оставя въдиците в работно положение ще носи последствията от решението си спрямо ЗРА.", категорични са от ЦРОО.
От организацията предупреждават, че ще се извършват ежедневни проверки всяка вечер както по брега, така и с термо камери, а вниманието ще бъде насочено към нарушителите практикуващи риболов с непозволени средства.
„Всеки един от екипа на ЦРОО милее за язовира и ви гарантираме, че ще е доста трудно на всеки един бракониер да се изкуши, да пусне нещо да го извади. Имаме поглед върху всяка трудно достъпна зона и наблюдаваме навсякъде. Навярно всеки от вас вижда прогреса на риболова за две години и ви молим да си спазвате законовите норми и практикувате любимото хоби! Желаем ви здраве, късмет и все по хубави моменти на любимия язовир „Копринка“!“, заявяват от организацията.