За любителите на бирата и ползите от нея

Учените вече са доказали, че хмелът в бирата е полезен за мозъка, подобрява мисловната дейност и концентрацията. Но с това не се изчерпват всички нейни достойнства и ползи.
Важно е „наздравето“, наистина да е за здраве. В прилични количества пивото може да се окаже много полезно за балансирания начин на хранене, защото се приготвя само от натурални продукти – малц, хмел, вода и бирена мая.
Още през 2016 г. изследване на учени доказва, че бирата е полезна за сърцето. Разбира се, ако не се превишава здравословната доза от 1-2 бири на ден. Тогава рискът от инфаркт е по-малък, дори и за тези, които вече са го преживели или страдат от сърдечно-съдови заболявания.
Друг експеримент обхваща над 70 000 доброволци, любители на пивото, които изпиват по 10-12 халби седмично. При този експеримент се доказва, че тези хора са по-малко склонни да развият диабет.
Казват още, че бирата е питателна. В това отношение бирата е за предпочитане пред виното, защото съдържа повече протеини и витамин В. Богата е на антиоксиданти, влияещи върху различни заболявания.
Оказва се, че е полезна и за костите. От Университета в Кеймбридж са доказали, че пивото съдържа завидно количество силиций, който е достоен заместник на млякото, което се препоръчва за здрави кости.
Така, че не чакайте летните горещини. Пенливата напитка може да се пие и сега с удоволствие, но… и с мярка.