За изборите: Регистрира се "Алтернативата на гражданите"

В понеделник -16 септември е крайният срок за регистрация в Общинската избирателна комисия в Казанлък на партии и коалиции за участие в местните избори на 27 октомври.

С решение № 20 от 12-ти септември в ОИК Казанлък е регистрирана и първата местна коалиция за участие в изборите в Казанлък.
Коалицията е под името „Алтернативата на гражадните“ и се представлява от Добрин Драгнев.
В местна коалиция са обединени партиите ПП „ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ" и КОАЛИЦИЯ „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“.
Местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ е приемник на същестуващата до този момент група Експерти за Казанлък.


Промяната се налага заради Решение № 936-МИ от 2 септември 2019 г. на Централната избирателна комисия, което регламентирани правилата, относно наименованията и абревиатурата на местна коалиция. Съгласно тези правила, „наименованието или абревиатурата на местната коалиция трябва да съдържа само наименованието или абревиатурата на някоя от участващите в нея партии или коалиции, както и че наименованието или абревиатурата на участващите в местната коалиция партии и коалиции може да се добавя в скоби към наименованието или абревиатурата на местната коалиция.“
Съгласно решението на ОИК наименованието на местната коалиция за изписване в бюлетината за изборите е „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“.

Местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ ще участва с пълна листа от 37 кандидати за общински съветници на предстоящите избори за нов състав на Общинския съвет.
До момента, в продължение на 3 мандата, от 2008 година до настоящия момент, без прекъсване, групата „Експерти за Казанлък“, която на практика се влива в „Алтернативата на гражданите“ участва със свои общински съветници в местния парламент.
В следващите дни ще станат ясни и имената на кандидатите за общински съветници от местната коалииця „Алтернативата на гражданите“.

От конституирането на ОИК Казанлък на 6-ти септември, до днес, са взети 25 решения, с които са регистрирани за участие в местния вот 3 партии за участие с листи за съветници, 6 кандидатури на кметове на населени места, издигнати от Инициативни комитети, 2 кандидатури на кметове на кметства и 2 кандитури за кметове на община Казанлък.
На 27 октомври в България ще се проведат избори за местни органи на властта.
Ще се избират общински съветници, кметове на райони, кметове на кметства, кметове на градове и на общини.