Ясни новите министри

Ясни са имената на тримата нови министри, които ще заменят подалите оставки преди седмица трима министри от кабинета Борисов-3. Това са: Главният секретар на МВР Младен Маринов, който поема вътрешното министерство, сегашният зам.-министър на икономиката Александър Манолев застава начело на транспортното министерство, а депутатката Петя Аврамова от ГЕРБ поема МРРБ.

Имената на новите трима министри обяви премиерът Бойко Борисов.

Оставките на подалите ги трима досегашни министри - на регионалното министерство- Николай Нанков, на вътрешното Емил Радев и на транспорта Ивайло Московски, ще бъдат гласувани в Народното събрание в четвъртък.

Повод за оставките стана катастрофата с автобус край Своге в края на август, при която загинаха 17 души.

По думите на премиера, има мнозинство да бъдат подкрепени и трите.


Новите бъдещи министри имат професионален опит за постовете, за които ги предлагагт, става ясно от биографичните им справки.


сн: 24 часа


Новият министър на вътрешните работи Младен Маринов е полицай от кариерата. Роден е през 1971 година в Тетевен. Завършил е право в УНСС, после и Полицейска академия.

Бил е зам. шеф и шеф на СДВР. С Президентски Указ от миналата година на президента Румен Радев е назначен за главен секретар на МВР. Младен Маринов ще стане вторият главен секретар на МВР, назначен за министър, след Богомил Бонев през 90-те години.


сн: Darik News


Депутатката Петя Аврамова е инженер по професия, родом от Враца.Била е председател на тамошния Общински съвет, заместник-кмет на община Враца и кандидат за кмет.


сн: 24 часа


Александър Манолев е най- младият от тримата нови министри, но с най- много опит в министерствата. Роден е Петрич, завършил е един от водещите икономически универститет в света - Unіverѕіtу College London. работил е в Сдружението на общините, бил е зам. министър на туризма, както и шеф на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/7048784 © www.24chasa.bg