Бившата белодробна болница в Радунци, вече официално е с нов собственик. Спечелилата търга за основния корпус строителна компания от Стара Загора е заплатила миналия петък цената от 480 000 лева.
По думите на собствениците на компанията, закупила основния корпус на болницата в Радунци, сградата няма да бъде превърната в СПА или в хотел, а ще запази замисъла, с който е построена – да помага на хората. Вероятно, като санаториум.
Според оценката на специалистите, конструктивно сградата на болницата в Радунци няма нарушения.
Новата фирма-собственик е член на Камарата на строителите в Стара Загора. Тя има лицензи за строителство първа, трета, четвърта и пета група. Според фирмения сайт на компанията, тя е има опит в строителството на компактни жилищни кооперации. Незабавно новите стопани възнамеряват да се заемат с ремонта на сградата
Поне от 7 години болницата в Радунци не функционира. А разрухата там е смазваща и необяснима както за новите собственици, така и за местните хора и за тези, които са работили в здравното заведение.
Местните жители се надява един ден сградата отново да се изпълни с живот. Лечебно заведение, ще бъде възродено, макар и не точно в същия обем, а по-скоро като вариант за долекуване на хора, които имат нужда. Що се отнася до бъдещите планове как точно ще изглежда всичко това, собствениците на фирмата-купувач уточниха, че ще е необходимо малко време за повече подробности. Защото в този проект ще се работи и с фирми от чужбина и ще е необходимо да се уточнят редица детайли.