Вярваме в късмета От 2 до 100 лева на ден оставят казанлъчани, които пробват редовно късмета си различните игри на лотарията, тото шанса или бързите печалби, показва проверка из тотопунктовете и пунктовете за талони в града.
Хората, които разчитат на късмета на съдбата, за да спечелят пари са почти по равно от двата пола.
Играчи, готови да заложат и последните си спечелени пари има и сред мъжете, и сред жените. Средно редовните играчи започват със суми от порядъка на 5 или 10 лева и играят, докато достигнат печалбата, която ги удовлетворява за деня или върнат загубените в талони пари.

Преди ден мъж от близко до Казанлък село, който започна с 5 лева, така ги „завъртя“, че спечели 50 лева и си тръгна, сподели продавач на павилион за лотарийни талони в покрайнините на града.
По думите му, средно 20% от талоните в един стек са печеливши, като има игри, където шансът да спечелиш е на 3,5 билета веднъж. Това се знае от хазартните личности и те играят, докато попаднат на техния шанс за деня, казва продавачът на късмет и надежда.

Обикновено при по- големи печалби късметлиите черпят дискретно и предпочитат да не се шуми за късмета им, дори молят за това, казва млад продавач на друг пунт за талони.
Сред най- активните играчи в моментните игри на късмета са пенсионери и хора с ниски доходи и работнически професии.

Те са и най- често печелившите, показва казанлъшката статистика на тото и „лафка“ късметлиите.