Временно затварят две улици в Казанлък

На 1 март 2023 година в Казанлък ще бъдат временно затворени две улици. Първата е бул. "Розова долина", където Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ ще премахва опасни дървета с помощта на автовишка. Дейностите по премахване на дърветата - едното от вид „Айлант“ - див орех, намиращ се срещу ОУ “Свети Паисий Хилендарски“, и липа, намираща се до блока срещу сградата на Общината, се налагат поради изсъхване на ствола.
За да се гарантира безопасността на хората в района се въвежда временна организация и безопасност на движението със затваряне на двете пътни платна за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства по бул.„Розова долина“ в град Казанлък в участъка от кръстовището на бул.„Розова долина“ с ул.„Бачо Киро“ до кръстовището с ул.„Цар Иван Шишман“ .
Въвежда се временен режим на движение на ППС по обходните улици: ул.“Бачо Киро“, ул.„Тонзос“, ул.„Цар Иван Шишман“ към съществуващата улична мрежа в Казанлък.
Ограниченията в движението ще важат само в рамките на деня, 01.03.2023 г., от 08:30 часа до 14.00 часа на 01.03.2023г. /сряда/.

Също от 1 март се въвежда временна организация и безопасност на движението със затваряне на двете пътни платна за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства по ул.„Акад. Петко Стайнов“ в град Казанлък в участъка от кръстовището на ул.„Акад. Петко Стайнов“ с ул.„Иван Вазов“ до кръстовището с бул.„Розова долина“.

Въвежда се временен режим на движение на ППС по обходните булеварди и улици: бул.„23-ти Пехотен Шипченски полк“, ул.„Иван Вазов“, бул.„Розова долина“ към съществуващата улична мрежа в Казанлък.

Промените в движението в посочения район се налагат във връзка с изпълнението на проект на „ВиК“ ЕООД – Стара Загора по реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа в Казанлък и ще важат седем дни, от 08,00 часа на 01.03.2023 г. (сряда) до 17,00 часа до 08.03.2023 г. (сряда), включително.