Връчиха дипломите на Випуск '2022 на Техническия колеж в Казанлък
46 абсолвенти на Технически колеж-Казанлък, Випуск '2022, на 16 май 2023 година получиха дипломите си за завършена собразователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“, специалност „Технология на машиностроенето“. Официалната церемония, провела се в двора на Колежа, събра учени, преподаватели, абсолвенти, близки и приятели. Почти две-трети от завършилите са кадри на "Арсенал" АД. 10 абсолвенти от випуска, освен дипломите си, бяха отличени и с грамота за отличен успех. Трима от отличниците са арсеналци, които ще бъдат представени във фирменото издание - вестник "Трибуна Арсенал".

Церемонията бе уважена от ректора на Технически университет - София, проф. Иван Кралов, който подчерта: „Скъпи млади колеги, от днес вие вече официално сте част от българския технически елит. Бъдете достойни инженери и продължавайте да повишавате своята квалификация!“. Поздравление поднесе кметът на община Казанлък Галина Стоянова. „Казанлък е индустриалното сърце на България и необходимостта от вас и Техническия колеж се доказа в годините“, каза кметът на общината. Проф. Ивайло Ганев, директор на Технически колеж - София, в чийто състав влиза Техническият колеж в Казанлък, поздрави новодипломираните инженери с думите: "Във вас виждаме целеустремени хора, които ще се реализират и ще изградят една по-светла и можеща България". той добави, че част от завършилите продължават с магистратура и пожела на всички да учат и да се развиват непрекъснато, защото в съвременния свят ученето продължава цял живот.

Специално поздравление от името на генералния директор на "Арсенал" инж. Николай Ибушев бе прочетено на церемонията и бе връчено на проф. Иван Кралов от инж. Владимир Чучумишев, ръководител-направление "Образование и квалификация" в "Арсенал" АД. В поздравиителния адрес се изказва благодарност към преподавателите, подготвили техническите кадри и пожелания към абсолвентите да приемат предизвикателствата на времето и да не престават да се развиват и усъвършенстват в професията си на машиностроители.

Административният ръководител на Техническия колеж в Казанлък доц.Пламен Угринов, водещ церемонията по връчване на дипломите, пожела на абсолвентите да използват наученото „за по-успешен свят“.

Благодарност от името на Випуск '2022 отправи една от отличните обсолвенти - Иванка Минчева. новодипломираните инженери положиха Галилеева клетва и изслушаха химна на Техническия университет в София с гордостта, че са част от инженерния потенциал на Казанлък