„Искам ти да си ми майка. Това чу едно от двете момичета, вдъхновителки на кампанията „ Предай нататък Коледна магия. С любов!“ по време на укарсяването на коледната елха в едно от Защитените жилища за деца и младежи в Казанлък.
Надежда Цветкова – Царица Роза на Казанлък през 1994 година и нейната приятелка от детинство Елеонора Цветкова- Мерт инициираха кампанията преди месец, продавайки ръчно изработени от тях подаръчета и кутийки с изненади, с идеята с набраните по този начин средства и удвоени с техни лични лепти, да подарят поредица от коледни преживявания на деца без семейства.


Първото от коледните преживявания бе споделено и украсяване на коледна елха и създаване на коледна украса в избраните от тях социални домове и жилища.
Двете приятелки от Казанлък, подпомагани от Ярослав Ковачев и неговият 11 годишен син Виктор посетиха дом „Майка Теризия“ в Стара Загора и едно от Защитени жилища в Казанлък, намиращо се на ул. „Петьо Ганин“. С много любов момчетата и момичетата от жилището се включиха в украсяването на белите коледни елхи, които Надежда и Ели бяха закупили, както и в изработването и поставянето на коледната украса на дома.За Ема, Ваня, Петър, Юлиян, Красимир, Вальо, деветгодишният Драгомир, Георги, Красимир, Ниделин,Надя, посещението на Надежад, Ели, Виктор и Ярослав бе незабравимо преживяване. Настанените в т. н „къщички“ деца без свои семейства или изоставени от тях сърцато се включиха в украсяването на елхата, гостната, залата за игри, като в рамките на два часа преобразиха помещенията и ги превърнаха в красиви празнични зали и сцени.


13-те деца от Защитеното жилище с ентусиазъм показаха своите бележници от училище, нарисуваните от тях картини, споделиха мечитте и плановете си, неподозирайки, че превръщат един обикновен дъждовен ден в незабравим празник за две сърцати жени, едната прелетяла повече от 13 хиляди километра, за конкретната си мисия.


И като всяко мило неща и този предпразничен уоркшоп завърши с песни: бъдещите народни изпълнители, сега просот ученици в две казанлъшки училища- Ема и Юлиян, поздравиха гостите с народни изпълнения. Те ще пеят и на специален благотворителен концерт за каузата дом в Бузовград на 15-ти декември.Благодарение на подета в Чигако навръх рождения ден тази година на казанлъшката Царица Роза 94 инициатива, радушно прегърната и доразвита от самата Надежда Цветкова, която живее в американсикя мегаполис повече от 20 години, в началото на декември няколко десетки деца и младежи получиха незабравими коледни преживявания.
Те обаче не свършват дотук, а ще имат своето красиво и магично продължение в седмицата преди Рождество, когато всяко едно от тези деца ще получи и специално предназначен за него подарък, осигурен от добри хора, закупили от сувенирите на Надя и Ели и от самите тях.
Кампанията „Подари коледна магия! С любов“ на двете момичета не е приключила. Тя продължава още няколко дни, като всеки, който желае да се включи в нея, може да го направи като си закупи от подаръчните кутийки. Те могат да се намерят на следните места в Казанлък:
1.В Цветарница „Флора“ – до Универсалния магазин
2. Детски магазин „Патиланци“ в Универсалния магазин
3.Фризьорски салон „Стенли“
4.Фризьорски салон „Ойл Прити“
5.Фитнес магазин „Санта Моника“ – до магазин „Перун“
6.Казино „Сезам“
7.Магазин „Бел кет“ в Универсален магазин
8.Бистро BELEZZA- Център и кв. „Кулата“
9.Хотел -ресторант „Терес“
Малките симпатични подаръчни кутийки с лакомства и картичките за скъпи хора ще са на разположение на желаещите да подкрепят кампанията до средата на декември.
Надежда и Елеонора не се съмняват, в случването на „Предай нататък Коледна магия! С любов“. Не само защото „великите неща са най- малки“, а „защото няма неща, които не умеем. А само такива, на които не сме отдали дължимото“.

На ход са добрите. Тоест всички.
До Коледа остават 21 дни.


Предай нататък! С любов.