Ресторант „Орешака“ е първото и единствено към момента заведение за хранене в Казанлък, което въведе иновативна система за избор на храна и напитки от менюто. Това е специален QR-код, чрез който през официалния сайт на ресторанта се влиза в менюто, без да се налага посетителите да разлистват страници. По този начин се избягват многократните контакти с хартиеното меню, което е още една превантивна мярка в борбата с разпространението на коронавируса. Второто предимство е, че иновативната система дава възможност всеки да работи със собствения си смартфон и да направи бързо и лесно своя избор. Тази система е масово разпространена в ресторантите на високоразвитите държави в света.

Организацията с тази съвременна система за избор от менюто е направена така, че да улеснява максимално посетителите на ресторант „Орешака“. На всяка маса е поставен QR-кодът на ресторанта. Чрез приложението FREE QR Scanner или QR Code Reader, което всеки притежател на смартфон може да си изтегли напълно безплатно или пък е налично в телефона му, той сканира QR-кода на ресторант „Орешака“ и влиза в менюто. Там може да разгледа всички предложения от богатата и разнообразна кухня на заведението, както и различните видове квалитетни алкохолни и безалкохолни напитки и реномирани марки вина. Посочени са ястията, съдържанието, грамажът, цените. Същото се отнася и за напитките.

И още едно удобство за посетителите с деца. Влизайки чрез тази система в сайта на ресторант "Орешака", всеки от тях може да включи видеокамерата на живо в опцията "Детски кът" и така спокойно да наблюдава и чува детето си, играещо в къта с детски съоръжения.

Самата поръчка на клиента става бързо и удобно, а иновативният начин за избор от менюто определено е крачка напред в модерното обслужване на гостите на ресторанта. Това, което в действителност е нашето дигитално бъдеще, в ресторант „Орешака“ вече е настояще.