В памет на Бончо Чернев

Със специален видео клип от тази сутрин, който се разпространява в интернет, приятели, колеги и близки на загиналия преди 6 години при изпълнение на служебния си дълг полицай от РПУ Казанлък Бончо Чернев отбелязват тъжната годишнина.


38-годишният Бончо Чернев бе убит от 58-годишния Неделчо Василев на 8 февруари вечерта в село Енина. Полицаят, заедно с колегата си Николай Николов били изпратени по сигнал. Когато пристигнали, пияният Неделчо Василев ги намушкал с нож. Бончо Чернев почина от остра кръвозагуба, въпреки усилията на лекарите от Бърза помощ. Колегата му оцеля и продължи да работи в системата на МВР, но шокът остана завинаги.


На сбогуването с полицая Бончо Чернев тогава в родното му Горно Черковище дойдоха хиляди негови колеги от цялата страна, както и тогавашният министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Тленните останки на загиналия полицай бяха изпратени с военни почести. За проявен героизъм и себеотрицание МВР удостои старши полицай Бончо Чернев с почетен знак трета степен.
Малко след трагичния инцидент в района на Школата за подготовка на кадри за МВР край Казанлък бе открит и мемориал за загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи.
Убиецът на Бончо Чепнев бе осъден на 19 години лишаване от свобода, при първочанален строг режим.
Паметното видео може да се види тук:
http://vbox7.com/play:7b428d7c