Управителят на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ д-р Кети Маналова поздрави колегите си за техния професионален празник

Навръх 21 януари – Деня на родилната помощ, в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ – Казанлък, очакват на бял свят да се появи още едно бебенце. Това ще бъде 23-ото новородено в казанлъшката болница от началото на 2022 година до днес, съобщи д-р Ивана Нихтянова, завеждащ АГ-отделението. През 2021-ва под грижите на лекари и акушерки тук са проплакали 377 бебета, от които 195 са момчета и 182 – момичета. От тях 35 са недоносени, а 5 бебенца са се родили с тегло под 2 килограма.

Д-р Ивана Нихтянова

Целият екип на АГ-отделението наброява 40 души - лекари, акушерки, медицински сестри и санитари. Тук работят 7 лекари – д-р Нихтянова, д-р Нейков, д-р Гаргов, д-р Казалиева, д-р Попгеоргиевска, д-р Сиракова, която е специализант, и д-р Башева. Д-р Башева вече е в майчинство и се очаква да бъде щастлива майка на близначета. Педиатър е д-р Митева. Акушерките са 6, като след майчинство са се завърнали на работните си места Светла Иванова и Христина Дечкова. Персоналът на отделението се подмладява, коментира д-р Нихтянова. От младите кадри, на три медицински сестри предстои да се дипломират – едната за сестра, а останалите две – за лекари.

По думите на д-р Ивана Нихтянова, отделението е оборудвано с необходимата апаратура и сподели, че очакват субсидия за лапароскопска техника, като младите лекари вече се обучават да работят по този метод в отделението по хирургия. „Хубаво е да имаме и нов ехограф“, казва още лекарката в деня на своя и на колегите си професионален празник. Но веднага уточнява, че това оборудване е доста скъпо. Тя и колегите й са благодарни на многобройните дарители, които от 2020-а, вече 2 години, не забравят нито за миг отделението – с тяхна подкрепа стаите са оборудвани с 15 нови легла за бебета, нови легла за родилките, одеяла, спално бельо и други. „Много благодаря на всички за тези дарения“, не пропусна да подчертае още веднъж д-р Нихтянова.



Управителят на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ д-р Кети Маналова отправи най-сърдечни поздравления към целия екип от лекари, акушерки, медицински сестри и санитари в АГ-отделението на лечебното заведение:

„Пожелавам на всички да бъдете здрави, все така безкрайно отговорни и всеотдайни, защото това, което правите, не е просто работа, това е Мисия. Мисия е да бъдеш част от Чудото, наречено Живот, и въпреки трудната ситуация в България и света, вие я изпълнявате със сърце и душа, с достойнство и висок професионализъм! Честит празник!“