От 25 ноември започва подписка, инициирана от Сдружение „Жените на Казанлък“, до Народното събрание за институционализиране на обществените отношения в областта на домашното насилие с цел всеобхватна, пълна, навременна и надеждна защита на пострадалите от насилие и превенцията срещу него. Подписката ще продължи до 15 януари 2023 г.

На 25 ноември, в Международния ден за елиминиране на насилието над жени, в Казанлък се проведе шествие „Нито една повече“, което започна в 17 часа пред Съдебната палата в града. Организира се от сдружение “Жените на Казанлък“, като идеята е казанлъчанки да покажат своята съпричастност към жертвите на насилие, да се информира обществото и се променят стереотипите, изразявайки непримиримост към всички прояви на насилие над жени. Мотото на шествието е „Нито една повече!“.

Това е второто събитие от 16-дневната кампания на Сдружение "Жените на Казанлък", която стартира на 24 ноември с дискусията „Мълчанието няма да те спаси“. Първата инициатива започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на домашно насилие в България. Срещата се проведе в Младежки дом Казанлък, където се намира и Центърът за превенция на насилието над жени.

Полицейските инспектори Николов и Драгиев от РУ на МВР в Казанлък споделиха свои наблюдения в работата си, при подадени сигнали на 112, предприетите действия от страна на Полицията в защита на пострадалите от насилие жени. С особена тревога инспекторите споделиха, че пострадалите от домашно насилие не винаги своевременно подават сигнали и още по-недопустимо, че отново се връщат при насилника. Неглижира се и фактът, че в много от случаите пострадалите са и деца, поради факта, че са станали свидетели на насилие вкъщи, а майката, която е пострадала от домашно насилие, търпи до крайна степен положението, в което я е поставил нейният партньор, поради усещане за безизходица.