В Казанлък задържаха под стража 56-годишен
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги Г., на 56 г., привлечен като обвиняем за това, че чрез използване на взломен способ е отнел чужди движими вещи.

До момента е установено, че на 26 декември 2016 г., в тъмната част на денонощието, в гр. Казанлък, обв. Георги Г. разбил с камък стъклото на задната дясна врата на лек автомобил, като причинил щета по автомобила на стойност от около 300 лева и е отнел движими вещи – части на озвучителна техника стойност 400 лева. Отнетите вещи обвиняемият продал. Установено е, че Георги Г. е съпричастен към извършването на поредица от взломни кражби от автомобили и къщи в периода след 20 декември 2016 г. По тези престъпления предстои събирането на доказателства и установяване вината на Георги Г. Той е многократно осъждан за престъпления против собствеността и настоящото им престъпление е извършено при опасен рецидив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза и др.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.