Три години лишаване от свобода, условно, с пет години изпитателен срок за всеки един от тях получиха трима телефонни измамници, по споразумение на Районна прокуратура-Стара Загора.

Измамниците са на 24,48 и 50 години, съобщават от Пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

За период от 70 дни, те са успели да измамят по схемата са осъдени трима мъже за телефонни измами по схемата "съдействие на полицията за залавянето на телефонни измамници", като са се представяли за длъжностни лица - служител в „Криминална полиция“ в МВР, следовател от Национална следствена служба и за Главен прокурор на Република България, граждани на възраст от 62 до 73 години. По тази престъпна схема измамниците са задигнали близо 41 хиляди лева от измамени.

С определение на съда, в полза на държавата, са отнети шест автомобила - лек автомобил, марка “ Пежо 406“, лек автомобил, марка “ Опел Астра “, лек автомобил, марка „ Фиат Пунто“, лек автомобил, марка „ Мазда“, лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“ и лек автомобил, марка „ Мерцедес C 270“, тъй като са послужили за извършване на престъплението и представляват пряка и непряка облага, придобита от престъплението.


Определението на съда е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.