Вървят усилени ремонтни дейности по продължението на надлез „Катекс“ на юг по бул. „Розова долина“. В момента се подменят бордюрите, предстои ремонт и преасфалтиране на участъка от пътното платно. Ще бъдат положени 1500 кв. метра нова асфалтова настилка.

Ремонтните дейности по продължението на бул. „Розова долина“, южно от надлез „Катекс“, са по Инвестиционната програма на Община Казанлък, информира ресорният заместник-кмет Даниела Коева. По думите й, в момента се свързва асфалтовата настилка, изпълнена по проекта за реконструкция на надлез "Катекс", който е предвиждал ремонт на уличното платно до края на съоръжението, с републиканската пътна мрежа, която също бе ремонтирана наскоро.

Намерението на Общината е било преасфалтирането на пътното платно на надлеза и на оставащия участък от бул. "Розова долина" да стане едновременно, но поради обжалване, процедурата по избор на изпълнител се е забавила. Така двете дейности са се разминали във времето, което пък породи много питания сред гражданите. За сметка на това, сроковете за изпълнение на ремонта в момента са много кратки – очаква се той да приключи още през следващата седмица, предвид големия транспортен поток, който преминава от тук. На следващ етап ще бъдат изградени и тротоарите в тази пътна отсечка.

Добро впечатление прави и поставянето на ограничителни колчета по тротоарите в централното градско пространство на Казанлък, което възпрепятства качването на автомобили и други превозни средства, които затрудняват придвижването на пешеходците.