Учители, работници в автомобилния сектор и машиностроенето са най-търсените Учители и работници в производството на автомобилни компоненти и в машиностроенето са най-търсените професии, според обявите в Бюрото по труда в Казанлък.
При висшистите най-много са обявените вакантни места за учители в гимназиите, основните училища и детските градина в общината – общо 28. По традиция следва сферата на здравеопазването, където има обявени вакантни места за четири медицински сестри и двама лекари. Останалите обяви са за експертни длъжности, психолози, библиотекари и други.
За хората със средно образование обявените свободни работни позиции са над 60. Тук най-търсени са заварчиците, оператори на различни производства, машинни техници, както, в търговията и обслужващата сфера, секачи в горското стопанство и други.
За търсещите работа с основно образование има 30 работни позиции в предприятие за производство на автомобилни компоненти. Сред обявените вакантни места са и работници в консервна фабрика, готвачи, хигиенисти и в строителството и сферата на търговията.