Търсят се младите лидери на Казанлък

„Младите лидери на Казанлък” е инициатива, която за първи път ще се проведе в града на розите. Тя се организира от Община Казанлък и ще премине под патронажа на кмета Галина Стоянова. Инициативата е насочена към абитуриентите, които през 2019 година ще завършат средното си образование и ще поемат по житейския си път. Готови ли са за предизвикателствата в реалния живот след ученическата скамейка, могат ли да работят в екип, доколко са креативни, притежават ли комуникативност, лидерски качества и умения да вземат бързи и адекватни решения? На тези въпроси отговор ще даде точно тази, първа по рода си, инициатива в Казанлък, която търси млади, амбициозни и креативни хора.

Регламентът включва тридневни занимания под формата на тестове, ролеви игри, работа в екип, отборни игри на открито и в зала за ученици от 12-те класове на гимназиите в Казанлък. Учениците ще бъдат разделени на отбори по 6 души, като средните училища в града ще излъчат отборите участници в инициативата „Младите лидери на Казанлък”. Към момента вече има готовност за участие от 7 отбора, съобщи Сребра Касева, началник на кабинета на кмета в Община Казанлък. По думите й, инициативата ще даде възможност на ученици от различни училища да бъдат заедно, да общуват и да се съревновават. На всеки един етап, участниците ще могат да се изявят като лидери в дадена задача. "С тази инициатива младите хора ще бъдат провокирани да покажат лидерските си качества. Ще бъде излъчен млад лидер сред всички участници, както и най-добър отбор", допълни Касева.

Тестовете, ролевите и отборните игри са подготвени от специалисти, както и екип от специалисти, включително психолози, ще оценява представянето на младите казанлъчани, които ще дадат всичко от себе си, за да докажат, че са способни да бъдат водачи.

Състезанието ще се проведе на 7, 8 и 9 декември в ЛХМ „Чудомир”. На 7 декември са предвидени тестове за скоростно възприятие на информацията, лидерство и работа в екип и ролеви игри за креативност. На 8 декември, при подходящо време, отборните игри на открито ще бъдат на скейтборд площадката до Младежкия дом. На 9 декември, неделя, отново в ЛХМ „Чудомир”, са вътрешните игри за изграждане на креативност и отборна работа. Същия ден от 12.30 часа ще бъдат наградени и победителите в инициативата „Младите лидери на Казанлък”.