"Трибуна Арсенал" - в Деня на Казанлък

Брой 233 на вестник "Трибуна Арсенал" излиза в Деня на Казанлък. Специално поздравление по случай празника отправя към своите съграждани генералният директор на "Арсенал" АД и Почетен гражданин на Казанлък инж. Николай Ибушев, ръководител на Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“.

Царската корона в продължение на една година ще носи Мария Петрова. Красивата абитуриентка от Математическа гимназия "Никола Обрешков" спечели онлайн вота на казанлъчани и стана 52-рата Царица Роза на града. Нейни подгласнички са Сузан Иглева и Стефани Кръстева. Мария и Стефани имат и здрава арсеналска връзка.

Разказваме за Бетьо Бетев от Алеята на славата, за метролозите, които са безкомпромисни в работата си, за синдикализма, който достойно защитава най-ценното си качество - солидарността, за безплатното море на арсеналци, за фамилия Петрови със завидна строителна история.

Кога е "гюлевото" време, как българите правят двойната дестилация за получаване на розово масло и първи изнасят течното злато, как действа новият Закон за розата, говори изследователят на розопроизводството у нас д-р Косьо Зарев.

И черешката на тортата - за всички ценители на хубавата храна в живописна и релаксираща обстановка е новата изненада на ресторант "Орешака". Тя идва в Седмицата на белугата, черния хайвер и водка "Белуга" от 22 до 28 юни.

Приятно четене: https://www.zakazanlak.bg/archive/233.pdf