Във връзка с Националния празник 3-ти март, ТД „Орлово гнездо“-Казанлък (Клуб по пешеходен туризъм и новия Клуб по планинско бягане и ски туринг) организират следните събития:
1. Туристически поход за изкачване на връх Шипка
2. Планинско бягане с националния флаг от Казанлък до връх Шипка
3. Ски поход от ски база Бузлуджа до връх Шипка (при наличие на сняг)
Събитията се посвещават и на 30 години от лекоатлетическата щафета „1100 км по пътя на българските опълченци от град Кишинев до в. Шипка“, организирана през 1993 г. от ТД „Орлово гнездо“ и Община Казанлък.
Трите събития ще се състоят на 3 март 2023 г.
1 – Туристическия поход за изкачване на връх Шипка е традиционен за ТД „Орлово гнездо“. И тази година началото на похода ще бъде от храм паметник „Рождество Христово“. Започва от град Шипка в 8:45 ч. Придвижване до там – свободно.
2 – Планинското бягане с националния флаг е една традиция започнала през годините от известния Казанлъшки ултрамаратонец – Ради Милев, който отново ще бъде на линия. Стартът е от 8 часа, от Лъвовата чешма, пл. Севтополис в Казанлък. Преди началото ще бъдат отличени всички участници в щафетното бягане от 1993 г. от град Кишинев до връх Шипка.
3 – ски походите за Националния празник също са били традиционни през годините за ТД „Орлово гнездо“. Поради неналичието на достатъчно сняг през последните години те станаха рядкост. При подходящи условия, стартът е от 9 часа – от ски база Бузлуджа.

Допълнителна информация на тел: 043162566