Шестият салон на казанлъшките фотографи ще бъде открит на 14 декември 2023 г. от 17.30 часа в залата за временни изложби на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък. В салона могат да вземат участие любители и професионалисти фотографи от Казанлък и населените места в общината. Автори, родени, учили или работили в Казанлък, но живеещи в други населени места, също могат да участват в Салона. Няма ограничение във възрастта. Салонът не е тематичен. Той има конкурсен характер, като за I място паричното изражение на наградата е 500 лв., за II място - 300 лв. и за III място - 200 лв.

Фотографиите могат да бъдат цветни, монохромни или черно-бели. Всеки автор може да участва с до три дигитални файла. Краен срок за предаване на файловете с конкурсните творби е до 17.00 часа на 20 ноември 2023 г. по електронната поща на Музея или лично в Музея.

Жури, съставено от доказали се майстори на обектива, преценява кои и колко творби ще влязат във финалната селекция. До приключване на оценяването авторите остават анонимни. Творбите, включени в изложбата, остават във фонда на Музея на фотографията в Казанлък.