Стенли продължава да дарява надежда

Казанлъшкият стилист Станимир Нанчев – Стенли, продължава своята благотворителна мисия, която започна преди 7 години, на 8 март 2015 г. Тя се нарича „Надеждата е красива“ и чрез тази кампания той и неговият екип осигурява напълно безплатно перуки на жени с онкологични заболявания, преминали през химиотерапия. От началото на инициативата, която се превърна в национална, са дарени перуки на над 5000 нуждаещи се жени.

След като кампанията набра скорост, Стенли насочи силите си и към каузата „Деца даряват за деца“. В нея деца доброволно отрязват косите си, за да се превърнат те в перуки за техни връстници, страдащи от коварното заболяване. Най-малката дарителка бе Мария Владова, която едва на 4 години през 2017-а дари косичката си, след като е гледала репортаж за болно дете по телевизията. И до днес казанлъшки деца се включват в компанията, за да зарадват свои връстници. Съвсем наскоро, две сестрички - Ивана и Валентина, се включиха и дариха косите си. В редицата от примери на съпричастност са и майка и нейната дъщеричка - Евгения и Иванина, които също отрязаха косите си в един и същи ден, за да да ги дарят за благотворителната кауза.

Новото в кампаниите за деца и възрастни, което сподели Стенли, е, че дарителят лично изпраща косата си на жената или детето, което се нуждае от перука, като по този начин се осъществява връзката между дарителя и дарения. Освен това, за да бъде изработена перуката така, както би искал нейният притежател, е необходимо косата да е 35 сантиметра.
На 4 февруари – Световния ден за борба с рака на гърдата, Станимир Нанчев отново е на своя пост и отново дарява надежда. Защото на този ден желаещите да отрежат косите си в името на добра кауза са още повече.

Световният ден за борба с рака се отбелязва от 2000 г. Според Световната здравна организация ракът е основна причина за смъртността, която годишно причинява смъртта на милиони. Организацията отбелязва, че една трета от тях биха могли да бъдат предотвратени с по-добра превенция, ранна диагноза и лечение. Ракът на гърдата при жените и ракът на белите дробове при мъжете са най-разпространените видове рак.