За осма поредна година в Казанлък ще се състои планинското велосъстезание „Спици и бодли“, съобщават от „Софийски планински клуб“. Той е организатор на проявата съвместно с Община Казанлък. Състезанието ще бъде в парк „Тюлбето“ на 13 и 14 май и ще бъде част от програмата на 120-ото издание на Празника на розата.
Организаторите са в очакване да посрещнат 1500 посетители. За целта са подготвени нови трасета и много нови дейности, поканени са и известни български групи, които да зарадват гостите.
Съботният ден ще започне с йога, обучения по колоездене, хамачена градина и детска велонадпревара. На разположение на посетителите ще има различни щандове с храни и напитки, както и натурално продукти на производители от цялата страна, информират организаторите. Вечерта ще има програма на открита сцена.
Велосъстезанието ще бъде в неделя и ще бъде разделено на две трасета – късо и дълго. Дисциплините са колоездене и дуатлон. При първите има и категория „професионалисти“, в която ще участват много известни имена, коментират от планинския клуб. Всеки желаещ може да се включи и към доброволците - в официалната фейсбук група, където има и повече подробности за събитието.
„Спици и бодли“ е едно от най-популярните спортни събития в региона на Казанлък и Стара Загора. То съчетава в себе си състезание с благотворителна кауза и музикален и спортен фестивал. Печалбата от цялото състезание се дарява изцяло за каузите на „Софийски планински клуб“.