Спешни въпроси за градския стадион събират съветниците


Нуждата от спешно вземане на важно решение, свързано с ремонт и реконструкция на градския стадион „Севтополис“, събира на извънредно заседание в понеделник – 27-ми юли общинските съветници на Казанлък.
Заради отказ за финансиране на проектно предложение на Община Казанлък до програмата „Красива България“ на МТСП, се налага нужната за ремотните дейности на стадиона сума да се осигури от общинския бюджет на Казанлък, чрез трансфер на средства от едно перо в друго.
Проектът на община Казанлък е класиран като втора резерва, при разглеждането от комисията на програмата „Красива България“, веднага след проекта на НДК, заяви зам. кметът на Казанлък Петър Косев. По думите му мотивът, с който отказано на етапа съфинансиране, в размер на 50% от нужната сума за ремонт на градския стадион, е ниската безработица в района.
Предвид поредицата предписания на различни институции за неотложни ремонтни дейности на сградата на градския стадион и подходящия за това летен период, се налага спешно общината да поеме финасирането на ремонтните дейности.
124 хиляди лева ще бъдат заделени за тази цел, с които пари ще се укрепи козирката на покрива, ще се ремонтират съблекалните и лекарският кабинет, който на практика заради лошото си състояние в момента е неизползваем.
Плановете на общинската администрация са догодина отново да се кандидатства с проект по „Красива България“, за останалите довършителни и нужни дейности на стадиона: газификация, връзка за минерална вода и ремонт на голямата зала.
Градският стадион на Казанлък е построен преди 52 години и практически до момента не е правен сериозен ремонт по него. На стадиона ежегодно се провеждат поредица от добили национална популярност събития и турнири. Средно 500 деца и младежи усилен тренират в различни формации на него.
Освен градския стадион, още един атрактивен в миналото спортен обект е на прицел от местната власт в града за ремонт и реконструкция, но през следващата година: градският колодрум, който назад в годините се е кичил със славата и на най- големият на Балканите.