Политическо споразумение за обединение на три социалдемократическите партии ще се подпише на 21 април в София.

Това обяви на пресконференция в пресклуба на БТА Елена Нонева, председател на ПД Социалдемократи. Под документа ще поставят подписите си още Обединени социалдемократи и Социалдемократическа партия. Форматът е отворен, посочи Елена Нонева. По думите и обединението дава шанс за сериозно участие на предстоящите местни избори, както и на изборите за евродепутати. „Нашата цел е да бъдем сериозна алтернатива на настоящото управление с мъдри решения, а не със скандали“, изтъкна председателят на ПД Социалдемократи.


Елена Нонева е категорична, че участието им в политическия живот не предвижда нова коалиция с БСП. Според нея през последните години два пъти са били в подобен формат, но не са реализирали добри резултати. „Социалдемократите могат без БСП, но те без нас не“, изтъкна партийният лидер.
ПД Социалдемократи са внесли отворено писмо до СЕМ, в което настояват да се направи мониторинг на детските телевизионни предавания. Поводът е жалби на родители, които информират за детски филми, в които има откровени послания за насилие – физическо, психическо, а дори и сексистко, заяви Елена Нонева


Източник: БТА