Три мерки, като грижа за хората и по-добрият им живот тук и в помощ на младите семейства, обяви на първото заседание на Общинския съвет на Казанлък новоизбраният кмет на града, трети мандат Галина Стоянова.
Едногодишна финансова помощ под формата на ваучери за закупуване на нужните памперси за деца до 1 година, 50% поевтиняване на купона за храна в Детската млечна кухня в Казанлък за деца от 0 до 3 години и 50% ръст на стойността на един храноден в детските градини на община Казанлък.
Новите мерки Стоянова ще предложи за гласуване още на следващата сесеия на Общинския съвет в Казанлък, обяви тя в първата си реч като кмет за трети мандат.



На тържествена сесия новоизбраните 37 общински съветника, кметът на община Казанлък и кметовете на населени места в общината положиха тържествено клетва, в която се заклеха да работят в името на гражданите и за добруването на района.
Първото заседание на новосформирания общински съвет бе ръководено от най- дълго живелия общински съветники и Почетен гражданин на Казанлък Николай Ибушев.


Символите на местната власт – огърлица и ключ на Казанлък кметът Галина Стоянова получи от областния управител Гергана Микова.
В словото си пред новоизбраните общински съветници кметът на Казанлък благодари на гражданите за дадената й дълбока любов, с която са я избрали за кмет, трети мандат категорично още на първи тур.
Кметът благодари и на Старозагорския митрополит Киприан за духовната сила и вярата, че Доброто винаги побеждава.


В словото си Галина Стоянова благодари за безупречната работа на ОИК в Казанлък, на Областната управа за професионалната подкрепа и грижа за Казанлък, както и на двама от тримата депутати от Казанлък: Борис Кърчев и Халил Летифов. БСП депутатът Донка Симеонова не бе спомената в благодарностите.
Новоизбраният кмет на Казанлък декрарира, че ще работи с всички политически сили в местния парламент, като заяви, че обича Казанлък и ще продължи да работи с чест и морал за просперитета на Казанлък и Долинат на розите.

„Решенията, които ще вземате за израстването на човешкия дух са твърдия камък, върху който се строи нашето общество. Бог ви е дал тази благодат да сте народни избраници! „
Тази заръка отправи към 37-те казанлъшки градски старейшини Старозагорският митрополит и Почетен гражданин на Казанлък Негово Високопреосвещенство Киприан. В привествието си към новоизбраните кметове и съветници той припомни изконният библейски закон за любовта, която: не завижда: не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди.
Киприян заръча на нооизбраните да носят пълноправието на собстевана си нравствена висота.
„С изборните резултати казанлъчани заявиха, че подкрепят посоката на
развитие на общината, зададена от кмета и най-голямата група съветници
от ПП ГЕРБ. Затова вслушайте се в гласа на казанлъчани и спрете с
противопоставянето и уронване престижа на нашия град и община в ущърб на жителите! Стиснете си ръцете и работете всички за Казанлък, защото след четири години отново хората ще имат възможността да сепроизнесат!”.

С тези думи народният представител Борис Кърчев се обърна към общинските съветници от всички политически групи в новия Общински съвет на Казанлък.

5 политически групи има в новоизбрания Общински съвет на Казанлък : най- многобройна – от 13 общински съветника е групата на ГЕРБ.
С 9 представители е групата ан БСП, 8 са общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите“- досегашни Експерти за Казанлък, 6-тима са от ДПС и 1 от ВМРО.



След тържествената част на първото заседание на новоизбрания Общински съвет на Казанлък бе избран и негов председател.
Две бяха предложенията, подложени на гласуване: на адвокат Моника Динева от БСП и на адвокат Николай Златанов от ГЕРБ.
След тайно гласуване 37-те общински съветника на Казанлък решиха за трети мандат председател на Съвета да е Николай Златанов.
Той получи 24 гласа на подкрепа срещу 13 за Моника Динева.


Молебен за здраве, розови рози, бели хризантеми и вити питки съпроводиха светската част на официалната церемония по встъпването в мандат на новите органи на местната власт в Казанлък.



Още от днешното събитие в снимки може да видите ТУК: https://www.zakazanlak.bg/kazanlak-v-snimki/den-prvi-5-noemvri-2019-255