На 19 и 20 септември ще се проведе 34-то планинско състезание Шипка 2015 под патронажа на кмета на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова. Това е 8-ми последен кръг от Националния Шампионат по планинско изкачване на БФАС за тази година. Подготовката на трасето продължава тази седмица, като на него ще се премахват храсти и треволяци край завоите. Завършена е рехабилитация по дългото 7000 м. трасе. На две-три места по трасето е било прокопавано за прекарване на оптичен кабел, а след това пътят се е слегнал от недобре направения ремонт. Благодарение на рейс-директора на Шипка 2015 Георги Стоянов, за оправяне на този проблем от Благоевград са изпратени 8 торби със сух асфалт, с които вдлъбнатините в завоите са запълнени.

Ето и програмата:

19 септември 2015г. - Събота
09:00 - 12:00 часа - административен и технически преглед в центъра на град Казанлък
14:00 часа - начало на тренировка в Три манша.
Трасето се затваря един час по-рано!

20 септември 2015г. - Неделя
10:30 часа - откриване на състезанието в зоната на старта
11:00 часа - Старт на състезанието в Два манша.
Награждаване след приключване на втори манш.
Трасето се затваря един час преди старта!

И в двата дни стартът започва от втората чешма по посока връх "Бузлуджа". Трасето е с дължина 7000 метра. С цел безопасност и намаляване на скоростта на трасето, ще има 2 броя изкуствени препятствия (шикани).

Състезанието се организира от Българска Федерация по Автомобилен Спорт, АСК Ефко Рейсинг Казанлък и Община Казанлък под патронажа на кмета на Община Казанлък госпожа Галина Стоянова.