Силно казанлъшко присъствие в полицейските хроники
Внимание: Последният трик на телефонните измамници е да се представят за полицаи, издирващи телефонни измамници. Две жени в Казанлък обедняха с близо 4000 лева след подобни обаждания!

На 8 август в РУ „Полиция” – Казанлък, е получен сигнал от 65-годишна жена от Казанлък, че е станала жертва на телефонна измама. На същата дата, за времето от 15.00 ч. до 16.00 ч. потърпевшата многократно е получавала телефонни обаждания от мним полицейски служител, който я е въвел в заблуждение, че предстои да стане жертва на телефонна измама. След като е била убедена да помогне за задържане на измамниците, потърпевшата е хвърлила през терасата си сумата от 2200 лева и златни накити.

Същия ден в полицейското управление в Казанлък е получено съобщение от 60- годишна жена от Казанлък, която заявила, че е жертва на телефонна измама. Почти по същото време, около 15.00 ч., на домашния ѝ телефон се обадил мним полицай, който поискал съдействие за задържане на телефонни измамници. Малко по-късно жената пуснала от терасата на дома си сумата от 700 евро. Образувани са досъдебни производства.
На 8 август в РУ- Казанлък е започнато бързо производство срещу Н. Н., на 43 г., от гр. Павел баня, затова че на същата дата, около 16.45 ч., по ул. „Васил Левски“, в гр. Павел баня, управлява товарен автомобил - бетоновоз след употреба на алкохол - 1,41 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ „Полиция”- Казанлък.