Що е то? Или докъде стига наглостта в гаражната сага

Това тук не е изкопан не на мястото си гроб, макар да прилича на това. Не е и ров, сторен от работливи, скучаещи деца. Не е и нещо, като нищо на друго на света.

А само чиста проба автоканал, изкопан и оборудван дори със стълбище, при това не къде да е върху общинска зелена тревна площ, под носа на куп жилищни тераси и щедро пазен в метален гараж. Много години.При това не е и лунен пейзаж, а днешна гледка от квартал "Изток" в Казанлък, само на метри от платен паркинг за домуване на автомобили. Обикновена българска ненаказана наглост, в квартал, в който гражданите принципно чакат от десетилетия нещо да им се случи. Или прост да се промени.

И след като се видя светлинка в това, взеха да изскачат тези ведри български нещица от живота.

Красноречивата и забележителна картинка, плод на българската гениална гаражно- полева мисъл зейна след като иначе съвестният гражданин, стопанин на метален гараж, си вдигна ламарините, в изпълнение на общинско предписание. Ламарините изчезнаха ,но огромният трап под тях остана.

Сега ще го пълни Общината, или нейни работници, на които не това им е работата.


Пак общински работници, на които определено не това им е работата ще трябва да вдигат металните гаражи на онези недобросъвестни стопани на гаражни ламарини, поставени върху общински терени, които не изпълнят в дадения срок предписанията за премахването им, за да се разчисти мястото за началото на ремонтните дейности по проект за обновление в квартала.

14 дневен е срокът, който стопаните на метални гаражи имат за целта. Тези, които не демонтират металните си гаражи, поставени в нарушение, Общината ще ги демонтира за своя сметка, уточниха днес от там. Пак оттам обаче са категорични, че съгласно текстовете от ЗУТ / Закон за устройство на територията/, след подобна мярка стопаните на гаражните клетки няма да ги получат обратно.


Друг е въпросът на какви още щедри гледки от подобен тип ще се натъкнат общинарите, при преместването на останалите гаражни клетки.

Очевидно в стремежа си да опазим автомобила си или повечето буркани от село, техническият ни гений няма равен в хоризонта си откъм въображение и изпълнение.

Макар от горната гледка да излиза, че всъщност всички сме в казана, само дето едните го знаят, а другите още не.