Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 41-годишния М.С. от Казанлък, за причинена тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на всички пръсти на дясната ръка на 32-годишната З.К.
Мъжът е предаден на съд и за това, че от неустановена дата през миналата година в Казанлък противозаконно лишил от свобода З.К., като деянието е извършено в условията на домашно насилие, по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалия и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия.
Насилникът и пострадалата живеели от 17 г. на семейни начала и имат четири деца. На неустановена дата през месец август 2022-а., М.С. нанесъл побой на пострадалата с дървена дръжка на лопата, като я удрял многократно по главата, по ръцете, и по цялото тяло. Той се уплашил, че ще бъде съден за побоя и лишил жената от правото на лечение и от правото свободно да излиза от жилището им, за да не я види някой, обясняват от обвинението.
Жената е държана заключена в продължение на месец. През това време раните й се възпалили и тя изпитвали силни болки, получила гангрена. На 5 септември родителите ѝ подали сигнал на тел.112, че не са виждали дъщеря си повече от месец и нямат връзка с нея. Служители на МВР посетили адреса и установили пострадалата З.К. в тежко състояние.
Спрямо 41-годишния мъж е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 7 септември 2022 г.
Предстои Районен съд–Казанлък да насрочи разпоредително заседание по делото.