Това заяви новият председател на Областния съвет на СДС в област Стара Загора - казанлъчанинът Николай Александров. Александров даде първата си пресконференция навръх 21 ноември – Деня на християнското семейство. Денят бе специално избран от новия областен лидер на синята партия, защото идеята на общинския председател на СДС в Казанлък и новоизбран председател на областната структура е широко обединение на партиите център-вдясно.

На пресконференцията Александров подчерта, че на областно ниво СДС започва разговори с партиите от Реформаторския блок за структуриране на широка коалиция от десни и центристки партии в посока идващите местни избори. „Искаме широко обединение на дясното политическо пространство с хоризонт към местната власт”, каза Николай Александров за www.zakazanlak.bg.

Днес, 22 ноември, сините ще проведат разговори с ръководствата на областните структури в Стара Загора на Земеделски народен съюз с председател Евгени Жеков и с Движение „България на гражданите” с председател Калоян Петров. Предстоят срещи и с ДСБ с председател Румен Димитров, както и с останалите партии в център и дясно на политическия спектър.

Дългогодишният председател на общинската организация на СДС в Казанлък Николай Александров бе заместник-председател на Областния съвет на сините в Стара Загора. След като досегашния областен лидер Иван Стаев подаде оставка, на 2 ноември казанлъчанинът Николай Александров спечели председателското място в областното ръководство в конкуренция с бившия областен управител на Старозагорска област Георги Ранов. При тайния вот Николай Александров получи 12 гласа „за” срещу 7 за Георги Ранов от общо 19 гласували, с което си спечели лидерската позиция. На мястото му като заместник-председател бе избран Янко Йолдов, председател на СДС-Гълъбово. Георги Ранов остава заместник-председател на Областния съвет на СДС.

Николай Александров е вторият казанлъчанин след д-р Ваньо Цонов, който дълги години бе начело на синята партия в Старозагорска област. Д-р Цонов бе и народен представител от СДС.