СДС  се стяга за ново бъдеще
СДС стяга редиците в Старозагoрска област, което е част от кампанията в цяла България, съобщи за zakazanlak.bg областният лидер на синята партия, казанлъчанинът Николай Александров.

До средата на месец октомври ще бъдат проведени отчетно-изборни събрания във всички общински структури на СДС на територията на област Стара Загора. Според него, не се очакват сериозни размествания в лидерските постове по места. Събранията обаче са необходими, за да се стегнат сините редици, след като на Национална конференция на 7 юли делегатите гласуваха доверие на Румен Христов. Той пое партията в един от най-трудните й периоди.

Николай Александров каза още, че след конференциите по места ще се проведе Национална конференция, която няма да бъде отчетно-изборна, а ще има идеен, програмен характер. Нейната основна цел е да бъде обсъдено бъдещето на сините и възможностите за партниране с други политически сили от десния спектър. „Тази конференция е за това да видим накъде вървим и с кого от политическото пространство можем да си партнираме. Не говорим за БСП и ДПС, но с кои от останалите партии?! Това ще бъде много важен дебат, в който се надявам да бъде взето възможно най-правилното решение за СДС“, председателят на областния Съюз на демократичните сили Николай Александров.