СБОИ приема името на акад. Стефан Воденичаров

На свое извънредно заседание Сдружение "Българска отбранителна индустрия" реши да допълни наименованието на сдружението с името на акад. Стефан Воденичаров. Решението е взето единодушно от всички нейни членове, един от които е „Арсенал“ АД, представлявано от инж. Николай Ибушев, генерален директор на дружеството, съосновател и съпредседател на СБОИ.

Акад. Воденичаров почина на 8 юни на 75-годишна възраст. След поклонението, което беше днес, 11 юни, в София, в знак на почит, уважение и признание за огромните заслуги на видния български учен към развитието на науката и техниката у нас, на българската отбранителна индустрия и дългосрочното развитие на страната ни, членовете на Сдружението решиха то вече да се нарича Сдружение "Българска отбранителна индустрия - академик Стефан Воденичаров“.

През 2004, заедно със свои съмишленици той става съосновател на СБОИ. С инициативите и с работата на сдружението, академикът доказваше на практика тезата, че „Съединението прави силата“. Остана обществено ангажиран и родолюбец до последния си дъх.