Денят на детето - 1-ви юни е един от най-хубавите, желани и чакани с нетърпение празници от малчуганите. Свързан е с много приятни изненади, разнообразни забавления и интересни преживявания.
От месеци ръководителите на групи в ЦДГ „Буратино“ при „Арсенал“ се подготвят за този дългоочакван от децата ден. За тях той трябва да бъде различен и специален, запомнящ се и вълнуващ.
Въпреки епидемичната обстановка и ограниченията, свързани с нея, емоциите не се променят. Различното от други години е това, че всяка група поотделно ще отпразнува Деня на детето.
С пъстроцветни балони, малки подаръци и лакомства са посрещнати рано сутринта на вратата малките буратинчета. А след това ще пеят, ще танцуват, ще лудуват и се смеят – нали е празник?!
Най-малките ги очаква изненада – техните усмихнати личица ще бъдат изрисувани и на тях ще оживеят любимите им герои от приказки и песни.
По-големите ще се забавляват с игри, песни и танци.
Група „Малвина“ ще отбележи празника с екскурзия, в която ще се включат и родителите им. Малките палавници от групата се похвалиха със собствена мини зеленчукова градина, обособена в един ъгъл от детската им площадка. Те с радост и отговорност се грижат за посадените и вече израснали зеленчуци – картофи, тиквички, боб, моркови, салати.
По специален начин ще отбележат Деня на детето най-големите, защото за тях той ще бъде и последен в детската градина. Неподозирани забавления очакват малките „Абитуриенти“ от IV група, подготвени от професионални аниматори с пълна програма в специално подредено за тържественото изпращане заведение.
На всички деца – весел и незабравим празник!