Мъжката фолклорна певческа група „Нашенци” от град Крън спечели първо място и вдигна купата на победителя в международния фолклорен фестивал, който се проведе в Полша. За да се осъществи участието на група „Нашенци”, заслуга имат общинските съветници от групата „Алтернативата на гражданите”. Те дариха средства в размер на 2000 лева, с които изпълнителите осигуриха пътуването си до Полша.

Завръщайки се от конкурса, „Нашенци” изказват своята благодарност на „Алтернативата на гражданите” за оказаната подкрепа. Те благодарят още на читалищното настоятелство на НЧ „Цвятко Радойнов – 1885” и на ръководството на ЦИОФФ - България, в лицето на Емил Павлов и на регионалния представител на организацията Цветан Цачев, който е художествен ръководител на ансамбъл „Искра” в Казанлък.

„И накрая, но не на последно място, искам да благодаря на целия колектив на групата за усърдието, търпението, активните репетиции през ден до късни часове и най-вече за завидния ентусиазъм, с който успяхме да предадем на участниците от другите държави емоцията, богатството и необятния дух на българския фолклор”, пише веднага след спечелване на първото място, на купата и почетния плакет Димитър Димитров от певческа група „Нашенци”, прославила Крън зад границите на България.