Ръст на записванията за летни почивки

Българският туризъм показа виталност по време на зимния туристически сезон. Видяхме, че една голяма част от ресторантите, извън хотелите не работеха. Независимо от всички СПА хотелите и балнеокомплексите работеха на макс. Местата за настаняване, особено уикендите, бяха препълнени.
Това заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.
Средно месечно в България са влизали 230 000 чуждестранни туристи - 1/3 от посещенията в годините преди пандемията, каза още експертът.
Не всичко е спряло, не сме на нула, но се отчита спад от 70%, коментира директорът на Института за анализи и оценки в туризма
Има огромен ръст на записванията за летните дестинации по света. След ваксинацията, зелените коридори, сертификатите и имунизационните паспорти, пътуванията ще се възстановят. Очакваме по-силен летен сезон от очакването, разкри Румен Драганов.
През уикендите имаше движение на българи в страната. Вътрешните пътувания са се увеличили. Хора с коли от съседни държави - Румъния, С.Македония, Турция, Сърбия идват в България, както и ние ходим. Туризмът ще бъде основно на колела, а ако чартърните полети се възстановят, то се очакват добри резултати, категоричен бе Драганов.
Очакваме след края на март предварителните записвания и от май да тръгнат масовите пътувания по света, а от месец юли и към България, завърши Румен Драганов.
NOVINI.BG