Ремонт по Автомагистрала "Тракия"

Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщава за ограничаване на движението от днес, 29 октомври по Автомагистрала „Тракия“ от 195-ти км до 202-ри км в платното за Бургас. Причината е ремонт на двукилометровия участък в област Стара Загора. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София при ограничение на скоростта до 70 км/ч. Необходимо е шофьорите да спазват пътната сигнализация и да се движат с повишено внимание.
Строителните дейности ще започнат от петък, 30 октомври и са част от поетапния ремонт на 52-километровия участък от АМ „Тракия“ от 156-ти до 208-ми км. През следващата седмица се предвижда да завърши ремонтът на първите 12 км в платното за Бургас, след пътен възел „Белозем“ и преди пътен възел „Оризово“. След неговото завършване се предвижда ремонтът да продължи в 12 км участък в платното за София. Трафикът ще преминава през ремонтираното трасе.
Ремонтните дейности включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

АПИ