336 свободни работни места обяви към 15 юли 2021 година Бюрото по труда в Казанлък. Палитрата от позиции, за които се търсят хора, е доста пъстра. Впечатление прави сериозният брой медицински лица – 15 медицински сестри, 2 акушерки, 8 кинезитерапевта и 7 лекари, петима от които са специализанти. 19 са обявените свободни места за учители, 2 места са за психолог, едно – за логопед.

В сезона на лятото огромно е търсенето на хора, които да се ангажират в сферата на туризма. Свободните места в този бранш, обявени от трудовата борса в Казанлък, надхвърлят 70 – администратор на хотел, рецепционисти, готвачи, помощник-готвачи, сервитьори, работници в кухня, бармани, пикола, камериерки, спасители на басейн, масажисти.
На този фон свободните места за машиностроители – оператори на машини, фрезисти, стругари, шлайфисти, работници за рязане на метал, заварчици, са значително по-малко – общо 19.

Работници в строителството, общи работници, продавач-консултанти, шофьори, пощенски раздавачи, сладкари и помощник-сладкар, майстори на тестени изделия, личен асистент, оператори за гладене в пералня, сортировачи, градинари, пазачи и още други допълват пъстрата картина на свободните работни места в региона.