След 7 месеца строително- ремонтни дейности бе пуснат предсрочно цялостно реконструирания надлез над жп линията и бул. „Славянски“ в Стара Загора.

Кратката церемония по пуска уважи премиерът Бойко Борисов, който преди това посети и обновения с европейски и средства от националния бюджет парк "Аязмото" в Стара Загора.


Пред журналисти премиерът призова всички политиците "да си мерят приказките"и каза, че не се вкарвал в темата "Ало, Банов съм". Политиката на ГЕРБ била да показват " какво сме направили".

Ремонтните дейности по старозагорския надлез започнаха на 4 юни 2018 година и приключиха на 1 февруари тази година.

С пускането на движението по надлеза се преустановя неудобната за пешеходци и водачи на МПС практически обиколка на Стара Загора, за да се стигне до южната промишлена зона на града.

Обновеното трасе е с обща дължина 550 метра, извършена е цялостна модернизация на пътния надлез, в чийто обхват попадат три мостови съоръжения - новоизграден едноотворен мост с общ отвор около 30 м., реконструиран триотворен мост с отвор около 40 м над жп линията и новоизграден едноотворен мост с общ отвор около 31 м.

Изградени са и 2 кръгови кръстовища за връзка сдвата основни булеварда, които заменят двете Т-образни кръстовища, съществували до началото на ремонтните дейности.

Очакванията са, че новото мостово съоръжение ще намали задръстванията на движението и подобри перспективите на градския транспорт.
Изпълнител на обекта бе „Трейс Груп Холд“ АД, София.
Общата стойност на ремонтните дейности е 14 727 612.40 лв, като безвъзмездната финансова помощ по оперативна програма на ЕС е 13 967 992,80 лева, а собственият принос - 759 619,60 лева.

Първите преминали по новия мост водачи на автомобили получиха и подаръци от фондация "Трейс за хората“.-
книги- първата биография на Левски и книжка на кан Алцек.

В Казанлък също предстои ремонт на надлез "Катекс", който свързва града с южната промишлена зона. за целта в края на миналата година бяха отпуснати 1,3 млн. лева от Републиканския бюджет. Сумата обаче няма да е достатъчна, ще се наложи и финансиране със средства от общинския бюджет.
Цялата стойност на ремонтните дейности, по документация за обявената обществена поръчка е в размер на 2083333,33 лева без ДДС.
За целта бе обявена и обществена поръчка, като крайният срок за подаване на оферти бе 24 януари тази година.

Четири дни по-късно, на 28 януари изтече и удълженият срок на обявената от кмета на община Казанлък Галина Стоянова обществена поръчка за изготвяне на инвестиционен проект за поставяне и монтиране на 23 броя нови спирки на градския транспорт в Казанлък.
Поръчката е на стойност 54 625 лева без ДДС.