Прокуратурата разследва случая в Павел баня

Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за нахапана жена от куче в град Павел баня.

Във връзка с изложените данни в медийните публикации се извършва разследване за престъпление по Наказателния кодекс за това, че на 12.04.2022 г. в гр. Павел баня не са положени достатъчно грижи за куче, което се е намирало под надзор, в резултат на което животното е причинило телесна повреда на човек, информират от Апелативна прокуратура - Пловдив.

Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващите органи, които в срок следва да установят собственика на кучето, къде се отглеждало, при какви условия, кой е имал отговорността да се грижи за него, времето на извършване на деянието, упражнявания надзор.

По досъдебното производство предстои да бъдат разпитани свидетели, назначена медицинска експертиза за установяване характера на нанесените телесни повреди на пострадалата и ветеринарно-техническа експертиза. Следва да се установи спазени ли са изискванията по Наредба №1 /2017 г. на Община Павел баня за придобиване, притежаване и отглеждане на животни – домашни любимци и селскостопански животни. Срокът на разследването е двумесечен.