Пробив! Китай обяви, че е готов с ваксина срещу коронавируса


Китайските власти са уверени, че епидемията от новия коронавирус ще бъде победена, а нормалният живот в повечето региони на страната ще бъде възстановен до края на февруари. Вече е разработена ваксина, която позволява да се сформира имунитет. Необходимо е да се доработи и тества допълнително, е казал пред журналисти китайският посланик в Москва Чжан Ханхуей, цитиран от ТАСС и Дарикнюз.

"В Китай сме убедени, че в близко време ще удържим окончателна победа над епидемията", каза посланикът. "Освен в центъра на епидемията /в провинция Ухан - б.р./ в повечето от провинциите и градовете в края на този месец ще бъде възстановен нормалният ритъм на живот. Разбира се, в центъра на епидемията, мисля, че този момент ще настъпи по-късно - някъде през март", е заявил още Ханхуей.

По думите на дипломата, разработената в Китай ваксина вече е успяла да покаже своята ефективност, но трябвали още допълнителни изпитания.

"Нашите учени дадоха триизмерно описание на коронавируса - това е много добра основа за разработката на ваксината. В Китай вече разработиха такава, която дава имунитет. Но това са предварителни резултати, необходимо е още време за по-нататъшни експерименти и доработки по ваксината", каза посланикът на Китай в Москва.

Ефективността на китайската медицина при лечението на коронавирусната инфекция е повече от 85%, отбелязва посланикът.

"Практиката показва, че китайската медицина, китайските лекарства ефективно действат при лечението на коронавирусната инфекция. Общата ефективност на китайската медицина надвишава 85%. В някои райони даже е повече от 90%", отчете посланикът.

По думите му при пациенти със заболяването, които са прилагали методите на китайската медицина, но в начален етап на заразата, са липсвали усложнения.
"Най-ефективният способ на лечението - това е европейска медицина в съчетание с китайската", категоричен е посланик Ханхуей.


Източник: Епицентър. БГ