Първи кръг от Националния шампионат на България по автомобилизъм – планинско изкачване „Шипка – Дамасцена 2022“ ще се проведе на 17 и 18 септември, съобщиха от община Казанлък.
Събитието се организира от автомобилен клуб Дамасцена и Българска федерация по автомобилен спорт, съвместно с общината и е посветено на 120-ата годишнина от откриването на храм паметника „Св. Рождество Христово“.
На 17 септември ще се проведат тренировки в три манша. На следващия ден програмата започва с откриване и подгряващ манш и продължава с надпреварата в два манша. Състезателите ще мерят сили по път Е80, като трасето започва на 7 километра от град Шипка и завършва на връх „Свети Никола“. Там ще бъде и награждаването, което ще започне 30 минути след финиширането на последния участник.
Това е шестото издание на състезанието, а участниците ще бъдат отличени по категории, ще бъдат връчени парични и предметни награди, както и Купата на кмета на Казанлък Галина Стоянова.
Състезателното трасе ще бъде затворено от 9:30 до 19:30 часа в съботния ден и от 7:30 до 16:30 часа в неделя. За зрителите е осигурен безплатен транспорт от сервизния парк до финала на състезанието на определените за целта места и обратно.